مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی | ایران‌نوشت
کاشت، داشت و برداشت در مزرعه نوشت‌افزار

کاشت، داشت و برداشت در مزرعه نوشت‌افزار

تاریخ انتشار: 10 مهر 1400

مهدی یوسف‌وندی در مصاحبه با نشریه خبری حلقه وصل بیان کرد: عبارت زیست‌بوم یا همان اکوسیستم به یکی از رایج‌ترین عبارات در ادبیات استارتاپی کشور بدل شده است، به‌گونه‌ای که از گوشه و کنار شنیده می‌شود که فلان زیست‌بوم وجود دارد یا بهمان اکوسیستم فعال و پویا است. ما ایران نوشتی ها هم از این حرف‌ها زده‌ایم، و منظورمان این بوده که کسب‌وکارهایی که ذیل پرچم ایران نوشت فعالیت می‌کنند، به لحاظ فرهنگ کسب‌وکار به‌مثابه یک زیست‌بوم هستند. اما خیلی زود متوجه شدیم که یک زیست‌بوم واقعی نیاز به مواد اولیه‌ای دارد که باعث ماندگاری و قوام آن زیست‌بوم خواهد شد. مواد اولیه‌ای که بسیاری از زیست‌بوم‌های فعلی کشور فاقد آن هستند. کشف این مهم بیش از آنکه به ما احساس رضایت دهد، بار وظیفه‌ای شد جهت اینکه یک زیست‌بوم تمام و کمال که بتواند الگوی موفقی برای سایر زیست‌بوم‌ها باشد، ایجاد کنیم.

به‌سوی تم

آن چیزهایی که شرط بلاغ یک زیست‌بوم مثلاً بارها گفته‌ایم زیست‌بوم ایران نوشت است شامل: توانایی در پاسخگویی به نیازهای فناورانه و نوآورانه کسب‌وکارها، توانایی شناسایی نیروی انسانی متناسب و متعهد، توانایی جایگزین پروری در زیست‌بوم هم در حوزه منابع انسانی و هم در حوزه کسب‌وکارهای مشابه، امکان تجمیع خرده قابلیت‌ها و تبدیل آن به قابلیت‌های شاخص و تأثیرگذار، توانایی ایجاد کسب‌وکارهای بینابینی یا همان کسب‌وکارهای  B٢B، امکان مدیریت زنجیره ارزش و... از زمان آگاهی‌مان به فقدان چنین توانمندی‌هایی در زیست‌بوم ایران نوشت، اقدام به ایجاد ساختارهایی کردیم که بتواند مرتفع‌کننده این نیازها باشد. در وهله اول ایجاد تعاونی با حضور همه اعضای رسمی ایران نوشت، سپس ایجاد ساختار توسعه گر ایران نوشت و بسیاری اقدامات دیگری که میوه و ثمره این رشته اقدامات تأسیس خانه خلاقیت و نوآوری تجاری‌سازی محتوا (تم) بود. خانه خلاق «تم» به‌عنوان یکی از بازوهای اصلی ایران نوشت برای شتابدهی و تسهیل گری رشد کسب‌وکارهایی که نیاز مبرم زیست‌بوم به آن کسب‌وکارها مکرراً حس شده است، به وجود آمد. از زمان پیدایش خانه خلاق تم، رسالت ما در حوزه ایجاد و تقویت کسب‌وکارهایی که به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم به فرآیند تجاری‌سازی کاراکترهای ایرانی کمک می‌کنند قرار گرفت. در ابتدای کار سراغ نیازها و مسئله‌هایی رفتیم که از بدنه ایران نوشت احصا شده بود. برای مثال ایجاد کسب‌وکاری در حوزه خریدوفروش امتیاز کاراکتر یکی از نیازهای احصا شده بود که منجر به ایجاد شرکت «پروانه» جهت پوشش حرفه‌ای این موضوع شد.

پرگار پرواز کرد

 یکی دیگر از مسئله‌های مهم در زیست‌بوم ایران نوشت، عدم تناسب فعالیت‌های رسانه‌ای و تبلیغاتی ایران نوشتی ها با واقعیت و حجم بالای فعالیت‌ها بود، به‌گونه‌ای که حجم فعالیت‌ها و گاهی میزان و نوع دستاوردها بسیار ویژه و ملی بوده است اما بازتاب مناسب خبری و تبلیغی را دارا نبوده است. این مسئله منجر به ایجاد «بنگاه رسانه و محتوای پرگار» به‌عنوان مرجع تخصصی دیجیتال مارکتینگ، خبرو رسانه در حوزه نوشت‌افزار به‌طور خاص و به‌طور عام در حوزه کالاهای فرهنگی ایرانی شد. رسالت مجموعه پرگار آن است که یک پایگاه تخصصی رسانه و تولید محتوا برای صنایع فرهنگی ایجاد کند و دغدغه دیده شدن مؤثر و متناسب با شأن فعالیت فرهنگی را برای کسب‌وکارهای زیست‌بوم ایران نوشت و نیز سایر کسب‌وکارهای فرهنگی مرتفع سازد.

کشاورزی در مزرعه محتوا

 از انواع دیگر مسئله‌ها و دغدغه‌هایی که خانه خلاق تم در رفع آن قدم برداشته است می‌توان به مواردی همچون؛ ایجاد و توسعه استودیوهای طراحی محصول خلاقانه به‌منظور افزایش درگیری مخاطب با کالاهای تولیدشده در زیست‌بوم ایران نوشت که تاکنون ۲ استودیو فعال‌شده‌اند، ایجاد کسب‌وکارهایی که امکان افزودن یک ارزش به محصولات موجود در ایران نوشت رادارند و یا کسب‌وکارهایی که محصولات نوشت‌افزاری را به محصولات دنیای بازی و اسباب‌بازی اتصال می‌دهند (نظير تكنولوژی AR و یا بازی وارسازی محصولات فرهنگی، ایجاد استارتاپ هایی که خدمات نگهداشت و تسهیل کسب‌وکارهای فرهنگی را ارائه می‌دهند (نظیر کسب‌وکارهای فناورانه در حوزه خدمات مالی، خدمات حقوقی، خدمات بازاریابی و...) ، ایجاد و توسعه کسب‌وکارهایی جهت ترویج ارتباطات بین شرکت‌ها و سازمان‌ها (نظیر فروشنده‌های BB، پلتفرم‌های ایجاد اتصال بین تولیدکنندگان، پلتفرم‌های اشتراک منابع و امکانات و نظایر آن، ایجاد و توسعه استارتاپ هایی در راستای ایجاد نشان‌های اعتماد و نشان‌های استاندارد محتوایی و کیفی محصولات فرهنگی، ایجاد پلتفرم‌های جلب مشارکت‌های مالی خرد و جمع سپاری و بسیاری مسئله‌های دیگر. هم‌اکنون در خانه خلاق تم، به‌صورت پیوسته در حال شناسایی تیم‌های فعال که توانمندی رفع نیازهای مذکور را داشته باشند، هستیم و این تلاش همیشه ادامه خواهد یافت چراکه هرروز با یک مسئله جدید و نیاز جدید از سوی زیست‌بوم صنایع خلاق آشنا می‌شویم و برای رفع آن نیاز، اقدام به تیم سازی می‌کنیم. درواقع هنر اصلی خانه خلاق تمی تیم سازی برای رفع نیازهای مشخص است و به همین منظور می‌توان خانه خلاق تم را یک استارتاپ استودیو کاملاً نتیجه گرا تلقی کرد. در ساختمان تم، یک فضای کار اشتراکی صرفاً برای تیم‌هایی که در مرحله پیش بذری هستند، طراحی‌شده است و نام آن فضا را «مزرعه تجاری‌سازی محتوا» گذاشته‌ایم. امید داریم که مانند یک مزرعه حاصلخیز، به زیست‌بوم صنایع فرهنگی کشور و بالأخص زیست‌بوم ایران نوشت خدمات ارزنده‌ای ارائه دهد. 

 

برای دریافت این نشریه می‌توانید با شماره تلفن 88395324-021 تماس بگیرید و یا به سایت خبرگزاری حلقه وصل مراجعه نمایید.

 

دیدگاه‌های شما: