مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی | ایران‌نوشت
ایلیا، تولد یک قهرمان ایرانی

ایلیا، تولد یک قهرمان ایرانی

تاریخ انتشار: 18 اسفند 1399

نیازمند بودن ادبیات به قهرمان مسئله ای حائز اهمیت است. در سال های اخیر، دیده ایم که ضدقهرمان ها نقش پررنگ تری در داستان ها ایفا می کنند. اما واقعیت این است که جوامع و افراد، همواره برای حرکت رو به جلو و تکاپوی بیشتر، نیاز به امید دارند و امید از هم ذات پنداری با قهرمان نشئت می گیرد.

نویسندگان از دیرباز به تقابل دو جبهه مخالف توجه می کرده اند. هرچند که برخی معتقدند هیچ کدام بر دیگری تسلط نداشته و ندارد، نمونه های زیادی در تاریخ و داستان ها موجود است که یادآوری اش خالی از لطف نیست: خير و شر، خوبی و بدی، اهورامزدا و اهريمن، هابیل و قابیل و... که می توانند سرمنشأ و ایده یک اثر جدید و به روز باشند.

در قرون اخیر، سبک جدیدی از داستان نویسی در بین نویسندگان مرسوم شد که آن را ((کمیک استریپ)) نامیدند. کمیک استریپ یا همان داستان مصور، تا سال ها پیش ناشناخته مانده و مخاطبان محدود و مشخصی را به خود اختصاص داده بود. در این سبک از داستان نویسی، مجموعه ای از تصاویر به صورت افقی در کنار هم قرار می گیرند و داستانی را | روایت می کنند. این سبک محدودیت موضوعی ندارد و تقریبا تمام موضوعات را پوشش می دهد.

ورود کمیک استریپ به ایران از سال ۱۳۴۰ و با نشریه کیهان بچه ها آغاز شد و فکاهی ها وطنزهای جهت دار و متناسب با زمانه را ارائه می داد؛

 به مرور از قوت آن کاسته و به ندرت تولید شد. از آن جایی که هر کاری با موانعی روبه رو می شود، نشر و ترویج کمیک هم با موانعی روبه رو شد. به اعتقاد برخی، یکی از دلایل رکود و شاید توقف تولیدات کمیک، ترویج و نمادگرایانه بودن ابرقهرمان هاست. گرچه این موضوع اثبات شده نیست، جزو محتملات درجه یک برای توقف این آثار به حساب می آید.

ایلیا، ((تولد یک قهرمان)) جدیدترین و پرطرفدارترین کمیک استریپ در سال های اخیر بوده است که تیم کمیک نویسی ((کمیکا)) تولیدش کرده و با جدیت کار خود را پیش می برد. شاید تولید این اثر راه را برای خلق آثار اقتباس شده و تخیلی، اما هدفمند، هموار کند.

داستان روندی منطقی و پیوسته دارد. امین توکلی، نویسنده داستان، سر صبر و حوصله داستان را پیش می برد و مخاطب نوجوان را با خود همراه می کند. پرهیز از شتاب زدگی و هماهنگی داستان و طراحی ها از دیگر نکات مثبت این کمیک است. از آسیب هایی که در داستانها با آن مواجه هستیم، معرفی ناقص شخصیت هاست؛ اما در این اثر، شخصیت ها به خوبی معرفی می شوند و به مرور شکل گرفته و پرداخت می شوند.

وجود شخصیت های اسلامی همچون خضر، این نکته را یادآور می شود که داستان روبه روی شما هم با اقتباس از اساطیر اسلامی طراحی شده، هم زاییده تخیل نویسنده است. علاوه بر داستان درگیرکننده، طراحی های زیبا و پررنگ ولعاب اثر مخاطب را شگفت زده می کند.

این مجموعه، داستان نوجوان قهرمانی را روایت می‌کند که برگزیده شده تا همراه با دوستانش برای مراقبت و محافظت از مردمش کارهای بزرگی انجام دهد. او به یک جنگ دشوار و طولانی خواهد رفت، جنگی که آینده تمام بشریت به نتیجه آن بستگی دارد.

طراحان این مجموعه را به جز عرضه فیزیکی، به صورت دیجیتال تهیه کرده و خرید این کمیک را برای مخاطبان ممکن کرده اند؛ با این تفاوت که نسخه دیجیتالی این کمیک، فقط یک کمیک معمولی نیست که در گوشی های هوشمند با کامپیوتر شخصی تان ورق بزنید! کمیک دیجیتال این اثر دارای افکت و جلوه های ویژه بوده و به صورت موشن گرافی تهیه شده است. اکثر موشن گرافیها محدود به چند حرکت یا افکت های محدود هستند که در این اثر این طور نیست.