مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی | ایران‌نوشت
ویژه نامه نوشت افزاری حلقه وصل

ویژه نامه نوشت افزاری حلقه وصل

تاریخ انتشار: 6 مهر 1400

به گزارش حلقه وصل، شماره ۹۵ نشریه فرهنگی، تشکیلاتی «حلقه‌وصل» همزمان با آغاز سال تحصیلی و فصل فروش نوشت‌افزار، سراغ این محصول استراتژیک رفته و سابقه تولید نوشت‌افزار در ایران، تولیدکنندگان برتر و مشکلات این صنف را بررسی کرده است. همچنین نگاهی هم به مقوله کاراکتر و اهمیت تربیت کودک و نوجوان از مسیر تولید محصولات فرهنگی انداخته است.


افتخار ایران

سرمقاله این شماره نشریه به قلم صادق یزدانی مدیرمسئول و سردبیر حلقه وصل، اشاره‌ای به غیرت و همت والای رهبر انقلاب در حمایت از تولید ایرانی و پشتیبانی از تلاش جوانان این مرز و بوم کرده و نوشته است: «از دوست و دشمن ضربه می‌خورد و نقدهای فراوانی به جان می‌پذیرد اما کوتاه نمی‌آید و تلاش می‌کند با حمایت در عمل و گفتار، مسیر را برای تولید بیشتر جوانان ایرانی هموار کند. این حمایت بی‌دریغ و ایثارِ همه‌جانبه از جان و مال را می‌توان در پوشش و لوازم زندگی و حتی در تزریق واکسن مشاهده کرد.»
نویسنده با اشاره به اهمیت نوشت‌افزار در سبد کالای خانواده‌های ایرانی تاکید کرده است: «با ترویج شعار تولید ملی و حمایت‌های شخص اول کشور از این فرآیند، جوانانی دست به کار شدند تا این حصار را بشکنند و موجی تازه در صنعت تولید راه بیندازند. آنها معتقد بودند نوشت‌افزار، قلب تپنده تحصیل یک کودک ایرانی است و تپش آن باید با دستان نجیب ایرانی اتفاق بیفتد و تصاویر حک شده بر آن باید دنیای معصومانه کودک ایرانی را تداعی کند.»

کاشت، داشت و برداشت

بخش «لعل» این شماره در گفتگوها و یادداشت‌های مختلف به تبیین مساله نوشت‌افزار و وضعیتی که در سال ۱۴۰۰ با آن مواجه است، پرداخته است.
محمد یقینی مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت در یادداشتی درباره زیست‌بوم نوآورانه در حوزه نوشت‌افزار نکاتی اشاره کرده و ساختار و فعالیت‌های فعلی مجمع ایران‌نوشت را معرفی کرده است.
مهدی یوسف‌وندی نیز مواد اولیه زیست‌بوم ایران‌نوشت را برشمرده و این فعالیت را به مزرعه کشاورزی تشبیه کرده است که مراحل کاشت و داشت و برداشت دارد.
سعید حسینی رئیس هیات مدیره مجمع ایران‌نوشت هم در یادداشتی، ایران‌نوشت را یک الگوی مثال زدنی از فعالیت فرهنگی مردمی عنوان می‌کند و از این تجربه شیرین ده ساله نکاتی بیان کرده است.
محمدحسن استرحام نیز در یادداشتی از یک واقعیت مغفول پرده برداشته و هفت گام در پیوست فرهنگی را مورد تاکید قرار داده است.
حلقه وصل در گزارشی کوتاه، ماجرای اهدای خودکارهای ایرانی به رهبر انقلاب و عکس‌العمل جالب و مهم ایشان را برای اولین بار منتشر کرده است.
دکتر محمدمهدی ایزدخواه استاد اقتصاد فرهنگ هم در یادداشتی از تاثیر محصولات فرهنگی بر ذهن مخاطبان سخن گفته و وضعیت کاراکترسازی در ایران و جهان را بررسی کرده است.
حلقه وصل در گفت‌وگویی تفصیلی با دکتر محمد سرشار مدیر شبکه پویا درباره تعلیم و تربیت کودک و نوجوان، نقش و وظیفه صداوسیما در حوزه ترویج محصولات ایرانی، قوت و ضعف جریان نوشت‌افزار ایرانی در سال‌های مختلف فعالیت و موضوعات جذاب و مهم دیگر سخن گفته است.
همچنین محمدحسن زمان‌وزیری مبتکر کاراکترهای سینا و ثمین نیز در گفت‌وگو با حلقه وصل، درباره وضعیت کاراکترهای ایرانی در نوشت‌افزار و بقیه محصولات فرهنگی نکات مهمی اشاره کرده است.
مهدی کلانتری نیز در یادداشتی به تجربه فعالیت «مشق احسان» و فراز و نشیب‌های این عملیات بزرگ ملی پرداخته و وجه کارآفرینی این اقدام را مورد مداقه قرار داده است.

رابطه کاراکتر با نوشت‌افزار

بخش «رواق» این شماره حلقه وصل به گزارش نشست تخصصی در حوزه اهمیت کاراکتر در نوشت‌افزار پرداخته است. این نشست با حضور نادر جعفری، محمدمهدی ایزدخواه و محمد یقینی در کتابشهر نوجوان برگزار شده و حاضران درباره اهمیت مساله کاراکتر در ترویج و فروش محصولات فرهنگی و به‌ویژه نوشت‌افزار پرداخته‌اند.

سَمی به نام خط تولید!

بخش «گره» حلقه وصل در گفت‌وگو با تعدادی از تولیدکنندگان نوشت‌افزار، مشکلات و سختی‌ها و موانع این مسیر را بیان کرده و از زبان هر کدام به یکی از مشکلات این حوزه تولیدی پرداخته است.

از کارگری در چین تا تولید انار!

بخش «سرو» شماره ۹۵ حلقه وصل به معرفی دو تولیدکننده محصولات نوشت‌افزار پرداخته است. شرکت «صدف» که تولیدکننده خودکار ایرانی است یکی از تولیدکننده‌های برتر این حوزه است که مدیر این شرکت، جزئیات مهمی از فعالیت خود را بیان کرده است.
همچنین موسسه «انار» که تولیدکننده کیف و کوله مدرسه است روایتی جذاب از فعالیت خود در چند سال گذشته و شکست‌ها و پیروزی‌هایش بیان کرده است

دیدگاه‌های شما: