مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی | ایران‌نوشت
مصاحبه دبیر ایران نوشت با رادیو گفتگو

مصاحبه دبیر ایران نوشت با رادیو گفتگو

تاریخ انتشار: 20 شهریور 1400

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، دکتر محمد یقینی مدیر عامل مجمع فعالان نوشت افزار ایرانی اسلامی ایران نوشت با برنامه «گفتگوی فرهنگی» در مورد بررسی تاثیر فرهنگی نوشت افزارهای خارجی مصاحبه کرد.

وی نوشت افزارها را محصولی با محتوای فرهنگی و پیامی خاص خواند و گفت: نوشت افزارها تنها یک محصول کارکردی و برای رفع نیاز مخاطب نیست بلکه ذهن مخاطب خود را درگیر می‌کند و به ویژه برای کودکان و نوجوانان تاثیری دو چندان خواهد داشت و به عنوان یک الگو برای آنها نقش ایفا می‌کند.

یقینی گفت: مصرف نوشت افزار به دوران ظهور نظام اداری در کشور مطرح می‌شود و تنها در مواردی محدود خلاصه می‌شد و از اوایل دهه 90 برخی تولیدکنندگان به فکر تولید محتوا افتادند و تا امروز بیش از 100 تولیدکننده پای کار تولید نوشت افزار ایرانی هستند.

مدیر عامل مجمع فعالان نوشت افزار ایرانی اسلامی «ایران نوشت» از رضایت 80 درصدی مخاطبان نسبت به نوشت افزار ایرانی یاد کرد و افزود: نوشت افزارها انتهای یک زنجیره محتوایی قرار دارند و در کشور ما در حوزه کودک و نوجوان، محتواها منابع مختلفی دارند که شامل انیمیشن‌ها، کتاب‌های کُمیک، بازی‌های رایانه‌ای، قهرمان‌های ملی و مکان‌ها می‌باشند و مطالبه گری موجب شده این صنعت با سرعت بیشتری در کشور پیش رود.

راه اندازی صنعت تولید محتوا، مشکلات را رفع می‌کند

یقینی در رادیو گفت و گو با بیان اینکه در این حوزه حداقل باید ده برابر بیشتر کار کرد ادامه داد: هنوز به برخی از حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی در سطح سیاست گذاری کلان کشور توجه نمی‌شود و نگاه کلاسیک به آن وجود دارد که نوشت افزارها از این موضوع جدا نبوده و کاملا منفعل در آن عمل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر صنعت تولید محتوا راه اندازی شود، مشکللات حل خواهد شد و همچنین عرضه‌ی بیشتر از تقاضا نیز بازار را تنظیم خواهد کرد.

مدیر عامل مجمع فعالان نوشت افزار ایرانی اسلامی «ایران نوشت» با اذعان به جذابیت نوشت افزارهای خارجی بیان کرد: اگر تولیدکننده از نظر دغدغه برای کودک ایرانی فعالیت نکند، از نظر اقتصادی سود چندانی نخواهد داشت.

خودکفایی کامل در نوشت افزارهای اصلی

یقینی ضمن توصیه به متولیان این حوزه برای برنامه ریزی‌های دقیق اضافه کرد: نوشت افزارها و انیمیشن رابطه نزدیکی با هم دارند و پدرها و مادرها نیز درگیری زیادی با این حوزه دارند و لذا باید نسبت به محتوای عرضه شده برای بچه‌ها دقت کافی داشته باشند.

وی در بخش دیگری ضمن اشاره به وارداتی بودن صنعت نوشت افزار با میانگین 85 درصد خاطرنشان کرد: در 6 سال گذشته در برخی صنایع اصلی نوشت افزار مانند خودکار کاملا خودکفا هستیم و این به معنای صادرات و رفع مشکلات است.

یقینی ضمن اشاره به خودکفایی کامل در حوزه‌های خودکار، کیف، جامدادی، محصولات پلیمری و تلقی، مداد و ماژیک که بیش از 80 درصد مخاطب داخلی دارد گفت: در کشور این ظرفیت را داریم که نوشت افزارها را با فناوری متصل کنیم و می‌توانیم در این مسیر به راحتی گام برداریم.

دیدگاه‌های شما: