مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی | ایران‌نوشت
دست تولیدکنندگان نوشت‌افزار ایرانی در پوست گردو

دست تولیدکنندگان نوشت‌افزار ایرانی در پوست گردو

تاریخ انتشار: 9 شهریور 1400

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نوشت‌افزار ایرانی که در سال‌های اخیر توانسته است با افزایش کیفیت، تنوع در محصولات، ایجاد طرح‌های متنوع متناسب با فرهنگ بومی و پایین آوردن قیمت تمام شده محصول در سبد خانواده ایرانی جا باز کند، در یک سال و نیم گذشته، پس از شیوع ویروس کرونا، همچون بسیاری دیگر از کسب و کارها با مشکلات خرد و کلان متعددی دست و پنجه نرم می‌کند. 

نامشخص بودن سیاست دولت دوازدهم در قبال بازگشایی مدارس بزرگ‌ترین آسیبی بود که به تولیدکنندگان این حوزه وارد شد. در سال گذشته بنا بر آمارهای اعلام شده، میزان خرید نوشت‌افزار در شرایطی که مدارس به صورت حضوری به فعالیت خود ادامه نمی‌دهند، تا یک‌سوم کاهش یافت؛ آن هم در بازاری که گفته می‌شود گردش مالی آن هر ساله حدود 6 هزار میلیارد تومان است.

در این روزها که معمولاً گُل کار تولیدکنندگان لوازم‌التحریر است، بسیاری از تولیدکنندگان دست از کار کشیده‌اند. شیوع ویروس کرونا و آغاز موج پنجم، امید برای بازگشایی مدارس را کمرنگ کرده است. امیر شیخ‌الملوکی، مدیر برند آراد، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به شرایط این روزهای بازار و نحوه فعالیت تولیدکنندگان لوازم‌التحریر گفت: در حال حاضر در بازار خرید و فروشی اتفاق نمی‌افتد. قبلاً یک سری از مجموعه‌ها نیز به ما سفارش کار می‌دادند که امسال این موضوع نیز اتفاق نیفتاده است. ممکن است در برخی از حوزه‌ها بتوانند فعالیت خود را متوقف کنند اما ما با این تعداد نیرو به چالش برخورده‌ایم.

وی با اشاره به میزان تعدیل نیرویی که در کارگاه‌های تولید نوشت‌افزار رخ داده است، اشاره و اضافه کرد: کارگاه‌های بسیاری که معمولاً در این فصل سال تولید می‌کردند، فعالیت خود را متوقف کرده و ماشین‌آلات خود را برای فروش گذاشته‌اند. آنقدر هم ماشین‌آلات اضافه است که دارند به قیمت آهن کیلویی می‌فروشند. این اتفاق برای بسیاری از واحدهای تولیدی رخ داده است؛ به همین دلیل فکر می‌کنم در دو سال اخیر میزان واحدهای فعال در این حوزه، حدود 50 درصد کاهش یافته است.  

این تولیدکننده با بیان اینکه چند سالی است که تولید نوشت‌افزار در سراشیبی قرار گرفته است، یادآور شد: تعداد برندهایی که قبلاً فعال بودند، کاهش یافته است. تولید در چنین شرایطی صرفه اقتصادی ندارد. دولت برای اینکه اقلام فرهنگی در دسترس قرار گیرد، بر روی قیمت برخی از اقلام مواد اولیه مانند کاغذ اعمال نفوذ می‌کند؛ به همین خاطر ما در سال‌های اخیر شاهد این بودیم که برای تولیدکننده گاه خواب سرمایه‌ای که داشته نیز جبران نشده است. در کنار این باید از رانت کاغذ نیز یاد کرد که همیشه وجود داشته است.

شیخ‌الملوکی افزود: اگر سرمایه‌ای که تولیدکننده برای تولید نوشت‌افزار به خصوص نوشت‌افزار کاغذی صرف کرده، برای حوزه دیگری در نظر می‌گرفت یا هرچیز دیگری خریده بود، رشد پولش بیشتر بود. وقتی رکود به بازار می‌خورد، همه تولیدات دچار این مشکل می‌شوند. مشکل اصلی این است که بازاری وجود ندارد. تعطیلی‌های پشت سر هم سبب شده که فروشگاه‌ها ضعیف شوند و تعداد چک‌های برگشتی افزایش یابد. 

این تولیدکننده با اشاره به مستقر شدن تیم جدید اقتصادی در کشور و مشخص شدن وزاری صمت و ارشاد، گفت: اگر قرار باشد هر صنف و صنعتی پویاتر شود، دولت باید دست تولیدکننده را باز بگذارد. در حال حاضر متقاضی در بازار وجود ندارد، اما از سوی دیگر هزینه‌های کارمندانی که کار می‌کنند، برقرار است. مسائلی مانند بیمه، مالیات و ... همچنان پا برجاست. تولیدکننده‌ای که در این شرایط ایستاده و به کار خود ادامه می‌دهد، بیشترین فشارها را تحمل می‌کند؛ کسی که سعی کرده به مسئولیت اجتماعی خود عمل کند و دغدغه جامعه دارد. باید برنامه‌ریزی کرد تا میزان فشار بر تولیدکننده کاهش یابد.

دیدگاه‌های شما: